8 savjeta za uspješniji trening
#savjeti
#trening
Autor: RunZadar.com

‍Donosimo vam 8 savjeta za uspješniji trening.

Vodite dnevnik rada

Pratite svoj trening i uočite napredak. Možete zapisivati svoje treninge i kilometraže ili ih bilježiti nekom od aplikacija ( Strava,Garmin Connect…).

Trčite u društvu

Imajte inicijativu. Pozovite svoje trkačke prijatelje. Dogovorite točno vrijeme susreta i od toga ne odstupajte! Lako se pronađe razlog za odgađanje treninga i zato budite čvrsti. Samo počnite! Prijatelji će vam pomoći u odluci. Trkačke grupe poput Škole trčanja Zadar osiguravaju termine i brojne trkače sa istim ciljem. Napomena: to ne znači da morate trčati svaki dan.

Jedite kvalitetno

Vašem je tijelu potrebno odgovarajuće gorivo da bi ispunilo zadatke koje postavljate pred njega. Ako vaše tijelo nema odgovarajuće gorivo,neće se pokretati onako kako želite. Jedite zdraviju hranu, povećajte hidrataciju i pazite da jedete u odgovarajuće vrijeme. Kvalitetna  prehrana vam također  može pomoći da se brže oporavite od svojih dugih trčanja.

Imajte trkačkog prijatelja

Možda jedan od najvažnijih savjeta! Pronađite nekog koji ima slične ciljeve, brzine, razmišljanja… Oboje će te imati korist. Uzajamna motivacija će vas dovesti jako daleko!

Cross trening

Plivajte, biciklirajte, radite na snazi, uključite se i udruge aktivnosti! Ako samo trčite, mišiće koristite na jedan način. Cross trening vas prisiljava da koristite sve svoje mišiće na različite načine. To može povećati vašu snagu i smanjiti mogućnost ozljede.

Odmor

Vjerojatno najvažniji način brige za svoje tijelo. Pravilno i vremenski kvalitetno tempiranje odmora  omogućava vašem tijelu da se regenerira. Ako vaš plan treninga zahtijeva dan odmora, uzmite ga!

Ostanite dosljedni

Dosljednost je ključna. To vrijedi za sve trkače, od početnika do onih naprednih. Slijedite svoj plan treninga i budite strpljivi. Dosljednost priprema vaše tijelo za ono što tražite od njega. Ne pokušavajte nadoknaditi propušteni trening tako da ga zbrojite nekom sljedećem treningu već samo nastavite sa svojim programom.

Postavi ciljeve

Neka vaš cilj bude neka utrka. Ovo je sjajan motivator i pomaže vam ostanete fokusirani. Ako vam je cilj Zadar Night Run, kreirajte tjedne i mjesečne ciljeve koji će vas dovesti do vašeg velikog cilja. To sprečava izgaranje i osjećaj kao da je vaš cilj nedostižan.

Ako budete dovoljno dosljedni i dovoljno dugo se držitetoga, napredak je neizbježan!

Vidimo se na treningu!

#RunZadar

Sport Zone j.d.o.o.
Ante Starčevića 8, Zadar
IBAN: HR4924840081135097153 BIC: RZBHHR2X info@runzadar.com 091/4428097