Aplikacije za trčanje
#savjeti
Autor: RunZadar.com

Vaš pametni telefon ima nekoliko ugrađenih senzora koji mu omogućavaju da postane dobra platforma za razne vrste mobilnih aplikacija za trčanje koje bilježe vašu brzinu trčanja, pređenu udaljenost te bilježe i vašu rutu po kojoj ste trčali. Iako većina aplikacija na tržištu pruža slične funkcije, svaka od njih je jedinstvena svojim dizajnom, načinom korištenja i sličnim detaljima. Za trkača je potrebno da proba ovakve aplikacije (na tržištu ih ima na desetke) i pronađe onu koja mu najviše odgovara.

Pogledajte ove 3 najpopularnije aplikacije za trčanje:

STRAVA RUN. (Besplatna i plaćena verzija)

Strava za vas prati brzinu trčanja, udaljenost, crta rutu po kojoj ste trčali i bilježi sve vaše prethodne treninge te je odličan izbor za trkače početnike. Moguće ju je povezati sa raznim drugim uređajima (Garmin, Polar, Suunto) te na taj način postaje i dobra platforma za naprednije trkače. Na online računu Strave možete analizirati svoj trening. Iako besplatna opcija ima sve potrebno, plaćena verzija omogućiti će kvalitetniju analizu parametara.

RUNKEEPER. (besplatna i plaćena verzija)

Jedna od najpopularnijih aplikacija na tržištu.   Sadrži sve opcije koje smartphone aplikacija za trčanje može pružiti. Vrlo je jednostavan za korištenje i kasniju analizu. Besplatna varijanta ima sve potrebno za rekreativnog trkača dok sa sa plaćenom verzijom omogućuju i neke napredne funkcije kao što je LIVE monitoring treninga na računalu (vaši ukućani mogu pratiti vašu utrku, brzinu, puls, i gledati na mapi kako napredujete).

3, ENDOMONDO. (besplatna i plaćena verzija)

Aplikacija sa svim potrebnim parametrima za praćenje treninga. Endomondo će vam pružiti najbolje mogućnosti dijeljenja vašeg treninga sa vašim prijateljima (dijeljenje odrađenog treninga, praćenje napretka, slanje slika). Čak je moguća i interakcija sa prijateljem za vrijeme njegovog treninga kroz poruke i slično.

Sport Zone j.d.o.o.
Ante Starčevića 8, Zadar
IBAN: HR4924840081135097153 BIC: RZBHHR2X info@runzadar.com 091/4428097