Audio knjige i trčanje
#savjeti
Autor: RunZadar.com

Navikli ste se trčati uz glazbu? Imate svoje omiljene listekoje vas prate dok trčite svoje kilometre?

Ako uzmemo u obzir da prosječni trkač trči oko 3 satatjedno, postavlja se pitanje dali se možda to vrijeme može i korisnijeiskoristiti! Možda su audio knjige rješenje za vas. Audio knjige su svepopularnije u svijetu a radi se običnim knjigama koje netko čita na glas te vamomogućava da vozite, trčite ili radite bilo što drugo.

Prosječna audio knjiga traje oko 11 sati čitanja što značida prosječan trkač može godišnje poslušati više od 10 knjiga!

Izbor je velik a servisi poput Amazonovog Audible-a doslovnodonose tisuće naslova dostupnih jednim klikom i to po povoljnim cijenama.

Pronašao sam niz knjiga o trčanju, dostupnih u audio formatupa evo nekoliko inspirativnih naslova koji će vam zasigurno upotpuniti sate:

Finding Ultra

Autor Rich Roll

Život može biti teška oluja ali ali to ne znači da nemaizlaza. Brutalna iskrenost Richove povijesti i jasnoća njegove sadašnjosti čineknjigu uzbudljivom i zanimljivom. Knjiga će pobuditi sportaša u vama imotivirati vas da se borite sa vlastitim lošim navikama. Istinita priča o jednoj transformaciji čovjeka u srednjim godinama. Rich u knjizi iznosi savjete za dugovječnost, dobru formu i zdravlje.

Unbroken

Laura Hillenbrand

Jednog svibanjskog podneva 1943. godine američki bombarder srušio se u Pacifik i nestao ostavivši za sobom samo krhotine i mrlje ulja,goriva i krvi. Potom se na površini oceana pojavilo jedno lice. Bio je to mladi poručnik, strijelac bombardera, koji je doplivao do čamca za spašavanje iprebacio se u njega. Tako je počela jedna od najneobičnijih odiseja Drugog svjetskog rata.

Poručnik se zvao Louis Zamperini. Kao dječak bio je lukav,nepopravljiv prijestupnik, provaljivao je u kuće, tukao se i bježao odroditelja. Kao mladić preusmjerio je svoj prkos u trčanje i otkrio da imaizniman dar koji ga je odveo na Olimpijske igre u Berlin 1936. godine  ina prag rušenja granice snova. Ali kad je izbio rat, atletičar je postao zrakoplovac. Tako je krenuo i na posljednji zadatak i našao se u malenom čamcu koji pluta u nepoznato.

Zamperinija su čekale tisuće kilometara otvorenog oceana, nasrtljivi morski psi, potapanje čamca, glad i žeđ, napadi neprijateljskih zrakoplova, a nakon svega toga jošveće muke. Natjeran do ruba izdržljivosti, Zamperini je na očaj odgovarao dosjetljivošću, na patnje nadom, odlučnošću i humorom, na nasilje buntom. Zamperinijeva sudbina, bila pobjednička ili tragična, visjela je na tankoj niti njegove volje.

Ispripovijedana bogato i slikovito, ova biografija govori o nezaboravnom putovanju jednogčovjeka u krajnost. “Nesalomljivi” je svjedočanstvo o otpornosti ljudskog uma, tijela i duha.

O čemu pričam kada govorim o trčanju

Haruki Murakami

Trkački klasik. Murakami kao iskusni trkač iznosi svoje misli dok trči. To je doslovno kao da se nalazite unutar vlastitog uma dok prolazite kroz razloge da se zaustavite, nastavite dalje iborite se sa boli i naporom… samo što je bolje napisano nego što to sami možemo zamisliti.

Nadam se da će te dati priliku bar jednoj knjizi i poslušati je na ovaj način. Možda se i vama otvori novi horizont u svijetu trčanja.

Sport Zone j.d.o.o.
Ante Starčevića 8, Zadar
IBAN: HR4924840081135097153 BIC: RZBHHR2X info@runzadar.com 091/4428097