A zašto vi trčite?
#trčanje
Autor: RunZadar.com

Ako se bavite trčanjem, sigurno su vas mnogo puta pitali “Zašto trčiš?”. Mnogo je odgovora na to pitanje i svatko od vas bi vjerojatno imao neki svoj razlog. Nitko vas ne sili na trčanje – trčite jer ste tako odlučili. Evo 10 najčešćih razloga:

1. Dok trčim imam vremena razmišljati. Daleko sam od svih problema i sama sam sa svojim mislima.

2. Daje mi nove ciljeve. Nova udaljenost, nova brzina, novi zadatak, nova mjesta za trčanje… Sve su to objektivni ciljevi koje mogu dostići i to me čini zadovoljnom.

3. Trčanje je zdravo za moje tijelo. Moje noge, srce, mišići, težina, metabolizam… Lista je poduža

4. Trčanje je promjenilo moj stav prema hrani. Prije nisam jeo zdravo ali sad vidim hranu na drukčiji način. Hrana je postala gorivo i počinjem shvaćati povezanost hrane i moje sposobnosti da bolje trčim.

5. Društvo! Obožavam trčati u društvu.

6. Podiže mi raspoloženje i dobro je za moje mentalno zdravlje. Endorfini na maksimumu. Nakon trčanja sam u “transu”… Ništa se nemože usporediti raspoloženju nakon dobrog trčanja. Osim toga , gledam na život puno pozitivnije nego prije.

7. Osjećam se jače! nakon trčanja imam osjećaj da mogu baš sve. Mislim se, ako mogu ovoliko otrčati i ako mogu ovo postići sa odricanjem i trudom, onda mogu sve!

8. Izlazak na zrak. Trčanje je moj izlazak i spoj sa prirodom. Kiša, vjetar…ništa mi ne smeta. Uz loše vrijeme, smisao mi je trčanja još jači.

9. Bolje spavam noću. Primjetio sam da puno brže zaspem i čvršće spavam.

10. Jeftino je. tenisice, trenerka i to je to.

A koji je tvoj razlog?

Sport Zone j.d.o.o.
Ante Starčevića 8, Zadar
IBAN: HR4924840081135097153 BIC: RZBHHR2X info@runzadar.com 091/4428097