Zadar Christmas Run 2023
Autor: RunZadar.com

Održana je još jedna sportsko humanitarna božićna utrka u našem gradu – Zadar Christmas Run 23!
Predivan sunčani i buran dan bio je idealan za nešto više od 200 trkača koji su u subotu (16.12.2023.) startali sa Puntamike (D-Marin Borik). Trčalo se po poznatoj nam ruti uz more do Trga Petra Zoranića u dužini 5km. Ove godine, trkači su prikupljali kilometre a zadarska tvrtka Rentlio donirala je za svaki pretrčani kilometar po 1 Euro za potrebe djece u sklopu Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar.

Preko 40 volontera i prometnih policajaca raspoređenih duž 5km staze brinulo se da utrka prođe u najboljem redu.

Utrku je organizirao provjereni tim Triatlon kluba Zadar te Škole trčanja Zadar a mjerenje vremena provela je Stotinka.hr – rezultati.

Na cilj na Poluotoku je prvi već nakon nešto više od 16min stigao Karmelo Mrvica (AK Varaždin). Netom iza njega stigao je Dragan Romić (MK Festina Lente) te Ante Bakija (AŠK Rogovo). U ženskoj konkurenciji, prva je bila Radmila Maksimović (AK Šibenik) zatim Maja Kurta (AK Fortius) te Agata Lenarska-Praljak (BK Zadar).  Prva tri u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađeni su medaljama i prigodnim poklonima a nagrađeni su i najmlađi (Mei Sutlović, 7g) i najstariji sudionik utrke (Slavo Kazija, 76g).

Utrku su podržali: Grad Zadar, Rentlio, OTP Banka, City Galleria, Turistička zajednica grada Zadra, Turistička zajednica zadarske županije, D-Marin te medijski pokrovitelj 057 radio.

Najmlađi sudionik utrke

 

Karmelo Mrvica, Dragan Romić, Ante Bakija

 

Radmila Maksimović (i njena Kata :)), Maja Kurta, Agata Lenarska-Praljak

 

Najstariji sudionik utrke

 

Sport Zone j.d.o.o.
Ante Starčevića 8, Zadar
IBAN: HR4924840081135097153 BIC: RZBHHR2X info@runzadar.com 091/4428097